Bøger af Rune Strøm

Så tal dog pænt for helvede!

Forfatter: Rune Strøm

"Jeg var I Bilka, og det var fredag aften. ”Ulvetimen” var i gang. Det virkede, som om alle mennesker i byen skulle købe ind på samme tid for at komme hjem og holde en velfortjent weekend. I betragtning af, hvor mange kunder der var, var der et meget lille antal kasser åbne. Jeg stod i køen, der bevægede sig uhyggeligt langsomt fremad. En kunde havde købt undertøj uden stregkoder, og derfor stod køen nu helt stille."

Uddrag fra bogen: "Foran mig var der en mor med to små børn. En pige på ca. 5 år og en dreng på ca. 7 år. Vores kø stod stille ved slikhylderne. Det gjorde, at de to søskende havde rig mulighed for højlydt at diskutere det slik, som skulle fortæres til Disney Show. Drengen sagde højt: ”Jeg gider fandme ikke ha’ det lorteslik”. Søsteren svarede skingert: ”Du er sgu en sur banan!”. Broren skød tilbage: ”Du kan selv være en sur banan, din lille røvmide!”. Det blev for meget for deres mor, som brølede: ”Så tal dog pænt for helvede!” mens hun pegede en anklagende finger af sin lille søn og datter. Det blev situationen ikke bedre af. Der var midlertidig ro, så sagde pigen: ”Det var Viktor, der startede!”. ”Nej det var sgu ej, Emma!” råbte Viktor."


Rune Strøms grunduddannelse er socialpædagog. Hans store lidenskab for kommunikation og konflikthåndtering med børn og unge, har gjort, at han har videreuddannet sig som AKT-vejleder (AKT=adfærd, kontakt og trivsel) og mediator (konfliktmægler). Rune har afholdt talrige kommunikations- og konflikthåndteringsforløb for børn og unge, lærere og pædagoger, forældre samt andre, som har ønsket viden og redskaber. Viden og redskaber til at møde andre på en konstruktiv måde, så deres kommunikation kunne skabe tillid og udvikling frem for frygt og adskillelse.

Med Runes baggrund ville han kunne sætte adskillelige fingre på, hvordan moren i Bilka kunne have grebet situationen bedre an. Han må dog også erkende, at moren i Bilka på mange måder mindede ham om sig selv. Rune har selv været der, hvor moren var. Han har været det sted, hvor hans underskud og afmægtighed i samværet med børn og unge fik overtaget, hvor han havde hykleriske udtalelser, som væltede frem. Et sted hvor han var så presset, at han mest af alt mindede om et treårigt barn, som var gået sukkerkold.

Svend Erik Schmidt, der er ekspert i læringsstile, har skrevet forordet til bogen.


Og hvad enten du læser bogen som forælder, pædagog, lærer eller ”som menneske”, giver bogen dig en fantastisk mulighed for at tilegne dig konkrete og tidssvarende kommunikationsredskaber. Du får ikke blot værktøjer til at styrke din kommunikation med børn og unge, men også stærk indsigt i og redskaber til forebyggelse og håndtering af de konfliktsituationer, som børn og unge nemt bringer sig selv i.